HR Value Scan

Wanneer de rol en betekenis van HR tekort schiet bij een veranderopgave, biedt de HR Value Scan uitkomst. De scan laat helder zien wat de urgentie is en welke stappen nodig zijn om de HR-functie te versterken. De strategische rol van HR leggen we duurzaam vast in een roadmap. De HR Value Scan is een pragmatische tool die van de truth of the situation tot en met de picture of success richting en vaart geeft aan mens en proces.

Ik heb de value scan ontwikkeld omdat ik constateer dat het bij veel organisaties onduidelijk is welke bijdrage HR levert aan de strategie-executie. In deze tijd heeft elke organisatie een veranderopgave, maar vaak zie je dat de HR-prioriteiten daar niet op aansluiten. Dat het team moeilijk in beweging komt. 

De HRVS analyseert de huidige situatie door documentonderzoek en interviews met HR en HR-klanten. Dit levert een helder beeld op van de huidige situatie inclusief de hoofdpijndossiers. En het maakt duidelijk wat de opdracht is voor HR in de komende 6-12 maanden. Dat valideren we vervolgens in een 1-daagse sessie met het HR-team waarin we ambitie, prioriteiten en samenwerkingsgedrag cristal clear uitwerken. De uitkomst is een praktische roadmap waarmee HR gelijk aan de slag kan!

 

Meer weten over de HR Value scan?

Ik leg je graag uit wat de toegevoegde waarde van een HR Value Scan kan zijn voor jouw organisatie.